ГоловнаСуспільствоПодії

У Києві ліквідували конвертаційний центр з оборотом більш ніж 150 мільйонів гривень

Під час обшуків вилучено валюти на суму понад 20 мільйонів гривень.

Фото: facebook.com/kyiv.gp.gov.ua

У Києві припинено діяльність конвертаційного центру, який протягом 2015-2017 років надавав незаконні послуги підприємствам переважно з Києва. Оборот "конверта" перевищив 156 мільйонів гривень.

Про це повідомила прес-служба прокуратури Києва.

Під час розслідування було встановлено групу осіб, які через підконтрольні їм фіктивні і транзитно-конвертаційні компанії - всього встановлено 15 - надавали послуги з конвертації грошових коштів з безготівкової форми в готівкову, документальному прикриттю безтоварних операцій та незаконному формуванню податкового кредиту підприємствам.

"Проконвертовані грошові кошти, а також підроблені первинні документи доставлялися кур'єрами посадовим особам цих підприємств. Обмін валют учасниками "конверта" здійснювався в незаконно діючих пунктах обміну валют", - повідомили в прокуратурі.

Фото: facebook.com/kyiv.gp.gov.ua

За надання зазначених послуг учасники злочинної групи отримували від підприємців "винагороду" в розмірі 10-12% від загальної суми проконвертованих коштів.

За результатами проведених 12 обшуків в офісних, складських приміщеннях, в автомобілях і за місцем проживання фігурантів вилучено комп'ютерну техніку, планшети, мобільні телефони, первинні і фінансово-господарські документи, чорнові записи, банківські картки, а також грошові кошти в національній та іноземній валюті на загальну суму майже 20,5 мільйонів гривень.

Фото: facebook.com/kyiv.gp.gov.ua

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram