ГоловнаСуспільствоЖиття

У Криму співробітники ФСБ прийшли з обшуками до "Свідків Єгови"

Затримано керівника місцевої організації і ще кількох людей.

У Криму співробітники ФСБ прийшли з обшуками до "Свідків Єгови"
Фото: pravdaurfo.ru

В анексованому Криму співробітники Федеральної служби безпеки РФ і Центру з протидії екстремізму провели обшуки у помешканнях членів релігійної організації "Свідки Єгови".

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

ЗМІ повідомляли про обшуки за 30 адресами у Джанкої. Кореспондент "Радіо Свобода" підтвердив обшуки за п'ятьма адресами.

Окрім того, керівник колишньої місцевої організації Свідків Єгови "Сиваш" (ліквідована 2017 року), Сергій Філатов, два члени його сім'ї і ще кілька людей викликані повісткою на допит до Сімферополя. Повідомляють, що Філатову пред'явлені підозри в організації екстремістського співтовариства, а інших допитають як свідків у його справі.

Російські ЗМІ стверджують, що проти Філатова вже порушено кримінальну справу, а "всі ці люди можливо були пов'язані з українськими спецслужбами".

Раніше цього тижня російські силовики провели обшуки і затримання членів "Свідків Єгови" у кількох регіонах Сибіру, на Уралі і в Примор'ї.

Нагадаємо, "Свідки Єгови" - міжнародна організація, яку нерідко зараховують до сект. "Британська енциклопедія" визначає "Свідків Єгови" як прибічників міленаристської секти (вірування, що Ісус Христос і християни правитимуть світом протягом тисячі років).

У 2017 році Верховний суд РФ визнав "Свідків Єгови" екстремістською організацією, ліквідував і заборонив її діяльність на території країни. Згодом Євросоюз виступив на захист організації.

Правозахисний центр "Меморіал" визнав переслідуваних російською владою "Свідків Єгови" політв'язнями, загальна кількість яких становить щонайменше 62 особи. Третина з них знаходяться під вартою.

Торік у червні в Криму послідовник "Свідків Єгови" помер після суду над ним.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram