ГоловнаСуспільствоЖиття

У Смілі почали запускати котельні

Подано газ на перші 8 котелень з 20.

У Смілі почали запускати котельні
Фото: EPA/UPG

У місті Смілі Черкаської області, де з 12 листопада через відсутність опалення введено надзвичайний стан, почали запускати котельні.

Про це повідомив віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко.

"Подано газ на перші 8 котелень з 20. Зараз в них ведеться розпалювання та вихід на робочий температурний режим, потрібен час. До них підключені 5 дитячих садків, 7 шкіл, 3 лікарні, а також 45 будинків з 152. Подавання газу здійснюється в першу чергу в котельні, до яких підключена соціальна сфера", - написав Зубко в Facebook.

Зубко зазначив, що населення Сміли становить 68 тис. осіб. До 20 котелень підключені 152 будинки, в яких проживають 19 700 осіб населення.

Раніше президент Петро Порошенко доручив забезпечити місто теплом протягом декількох годин. Він наказав "зірвати пломби" і дати газ для опалення у Смілі під його відповідальність".

Для запуску опалювального сезону уряд вирішив надати Смілі 25 млн гривень кредиту.

Нагадаємо, у Смілі з 12 листопада введено надзвичайний стан через відсутність опалення. Рішення про це ухвалила міськрада. Навчальні заклади міста пішли на канікули, без тепла залишилися житлові будинки, лікарні, дитячі садки і школи.

Повідомляли, що місто не отримало від "Нафтогазу України" номінації на газ через борг розміром 85 млн грн, накопиченого попереднім ліцензіатом, який надавав послуги з теплопостачання жителям міста. У НАК заявили, що надання номінації можливе тільки після того, як буде визначено правонаступника за борговими зобов'язаннями.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram