ГоловнаСуспільствоЖиття

У Києві затримали озброєну банду, причетну до підпалів і рейдерства

Затримані підозрюються також в обстрілі з гранатомета будівлі "Київміськбуду" у квітні.

У Києві затримали озброєну банду, причетну до підпалів і рейдерства
Фото: facebook.com/kyiv.gp.gov.ua

У Києві правоохоронці затримали вісьмох членів банди, у тому числі і її організатора, причетних до низки резонансних злочинів на території столиці.

Про це повідомила прес-служба прокуратури Києва у Фейсбуці.

"У Києві викрито і затримано членів небезпечної банди, які обґрунтовано підозрюються у вчиненні щонайменше 8 резонансних злочинів у столиці, у тому числі з використанням реактивної противотанкової зброї, а також у незаконному постачанні та збуті боєприпасів та вибухових речовин", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що до складу угруповання входило восьмеро осіб, вони мали навички поводження зі зброєю або досвід військової служби.

Згідно з матеріалами слідства, протягом року члени банди скоїли у Києві низку збройних нападів на підприємства з метою перешкоджання їх діяльності.

"Так, на рахунку цієї банди серія нападів на приміщення ПрАТ «ХК« Київміськбуд», які сталися у столиці у квітні поточного року, коли шляхом умисного підпалу та обстрілу із застосуванням реактивної протитанкової зброї (РПГ) були пошкоджені будівлі вказаного підприємства. Крім того, членами вказаного злочинного угруповання упродовж червня-жовтня поточного року на замовлення невстановлених слідством осіб здійснено масштабні підпали торговельних павільйонів на вул. Декабристів та Срібнокільській, підпал 6 автомобілів на проспекті П. Григоренка та елітного автомобіля на бульварі Лесі Українки. Також учасникам банди інкриміновано участь у рейдерському захопленні приватного підприємства, також вчиненого на замовлення фізичної особи", - повідомили у прокуратурі.

Крім того, доведено причетність організатора та інших членів банди до незаконного переміщення із зони проведення операції Об'єднаних сил на Донбасі реактивних протитанкових гранатометів РПГ різних модифікацій для їх подальшого збуту. Реалізація боєприпасів відбувалася шляхом облаштування «закладок» у лісопосадці на території однієї з областей. Географічні координати надавалися покупцям після внесення ними оплати.

В рамках розслідування задокументовано факт збуту 10 реактивних протитанкових гранат РПГ-22 і РПГ-26.

Під час обшуків правоохоронці вилучили вогнепальну зброю, п'ять пістолетів, глушники, приціли, велику кількість набоїв, засоби зв'язку, банківські картки, наркотичні речовини та інші речові докази.

Усім фігурантам оголошено про підозру, у тому числі у вчиненні кримінальних злочинів, передбачених ст. 257 КК України (бандитизм), та обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. Санкція статті передбачає до 15 років позбавлення волі.

У поліції уточнили, що затримано вісім чоловіків у віці від 21-го до 46-ти років з різних регіонів країни, а також серед них є уродженці Білорусі та Російської Федерації.

"Організатором банди був громадянин РФ", - повідомив начальник Головного управління Нацполіціі в місті Києві Андрій Крищенко.

Нагадаємо, раніше співробітники Служби безпеки затримали у Житомирі двох військовослужбовців за підозрою у незаконному продажі вибухівки із зони проведення операції Об'єднаних сил.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram