ГоловнаСуспільствоЖиття

​Затримано підозрюваного у замаху на керівника херсонського штабу "Нацкорпусу"

Встановлено, що затриманий діяв за вказівкою російських спецслужб.

​Затримано підозрюваного у замаху на керівника херсонського штабу "Нацкорпусу"
Никита Тютюнник
Фото: khersonline.net

Генеральна прокуратура повідомила про затримання громадянина України, який підозрюється в замаху на одного з керівників Херсонського обласного осередку партії "Національний корпус" за завданням російських спецслужб.

Про це повідомив речник ГПУ Андрій Лисенко в Фейсбуці.

"14 листопада затримано громадянина України К., який підозрюється в скоєнні закінченого замаху на терористичний акт, підготовці до терористичного акту і незаконному поводженні зі зброєю. Цей громадянин в травні 2018 року, виконуючи завдання спецслужб РФ, яке він отримав на території держави-агресора ...вчинив замах на вчинення терористичного акту в м Херсон, в результаті якого одному з керівників Херсонського обласного осередку політичної партії "Національний корпус" мали бути заподіяні тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості", - написав Лисенко.

За інформацією правоохоронців, підозрюваному не вдалося реалізувати свої наміри, оскільки бойові патрони були замінені на холості.

"Цей же громадянин, продовжуючи виконання завдання спецслужб РФ ... скоїв підготовку до іншого терористичного акту, в результаті якого одному з керівників Громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону "Добровільна народна дружина самооборони Херсонської області" повинні були бути заподіяні тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості" , - додав Лисенко.

14 листопада затриманому повідомили про підозру у вчиненні злочинів за ч.2 ст.15 ч.2 ст.258 (замах на теракт, що спричинив тяжкі наслідки); ч.1 ст.14 ч.2 ст.258 (підготовка до теракту з тяжкими наслідками) і ч.1 ст.263 (незаконне поводження зі зброєю) Кримінального кодексу, що передбачають максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років.

15 листопада слідчий Шевченківський райсуд Києва заарештував його без визначення розміру застави.

Нагадаємо, увечері 9 травня стався замах на лідера херсонського осередку "Нацкорпусу Микиту Тютюнника.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram