ГоловнаПолітика

Мер Херсона і голова ОДА не приїхали на засідання ТСК у справі Гандзюк (оновлено)

"Дуже цікава історія, тому що вчора всі були готові приїхати".

Мер Херсона і голова ОДА не приїхали на засідання ТСК у справі Гандзюк (оновлено)
Борислав Береза
Фото: facebook/Олег Федонюк

Мер Херсона Володимир Миколаєнко і голова Херсонської обладміністрації Андрій Гордєєв не приїхали на засідання тимчасової слідчої комісії у справі про вбивство Катерини Гандзюк.

Про це повідомив у четвер голова ТСК, народний депутат Борислав Береза.

Він нагадав, що на першому засіданні члени комісії вирішили запросити цілу низку осіб, у тому числі голови Херсонської обласної державної адміністрації, херсонського міського голову, голову Херсонської облради, представників Генеральної прокуратури, Служби безпеки України, Національної поліції.

"Пана Гордєєва немає, немає міського голови. Дуже цікава історія, тому що вчора всі були готові приїхати, але сьогодні вони не з'явилися", - сказав він. Береза додав, що вони послалися на необхідність вирішити критичну ситуацію з опаленням у Херсоні.

Також не прийшла адвокат Євгенія Закревська.

"Запрошення чинне, і ми сподіваємося, що вона з'явиться, тому що тільки співпрацюючи можна чогось досягти. Ігноруванням або бойкотом вона не зможе допомогти ні нашій роботі, ні встановленню питання, чи все було зроблено, щоб розкрити справу Катерини Гандзюк", - сказав він.

Оновлення. ТСК у справі Гандзюк перейшла в закритий режим засідання. Під час засідання начальник Головного слідчого управління Служби безпеки України Григорій Остафійчук оголосив, що у звіті правоохоронців буде розголошена таємниця слідства у справі про вбивство, тому комісія не може проводити засідання у відкритому режимі.

Нагадаємо, Гандзюк облили концентрованою сірчаною кислотою 31 липня 2018 року. Вона отримала опіки 40% шкіри і сильне пошкодження очей і перенесла численні операції з видалення відмерлих тканин і пересадки шкіри.

4 листопада 2018 року Гандзюк померла в лікарні. В цей самий день поліція перекваліфікувала кримінальне провадження щодо нападу на активістку на статтю "Завершене вбивство".

Відомо про шістьох осіб, яких підозрюють у замаху на вбивство Гандзюк. П'ятеро - це Сергій Торбін, Віктор Горбунов, Володимир Васянович, В'ячеслав Вишневський і Микита Грабчук. Усі вони є учасниками бойових дій на сході України в складі добровольчих формувань, зокрема - Української добровольчої армії. Торбін і Васянович нагороджені орденами "За мужність" III ступеня.

Шоста людина - ймовірний посередник між виконавцями і замовниками вбивства - Ігор Павловський.

Хто замовив напад на Гандзюк, поки що не відомо.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram