ГоловнаПолітика

Генасамблея ООН сьогодні розгляне оновлену резолюцію з питань Криму

Співавторами документа стали вже 38 країн.

Генасамблея ООН сьогодні розгляне оновлену резолюцію з питань Криму
Фото: IOGT International

Третій комітет Генеральної Асамблеї ООН сьогодні, 15 листопада, розгляне оновлений проект резолюції "Ситуація з правами людини в Автономній Республіці Крим і Севастополі, Україна". Про це повідомляє Постійне представництво України в ООН у мережі Twitter.

Перший заступник міністра інформаційної політики України Еміне Джеппар повідомила, що співавторами документа вже стали представники 38 країн світу.

Після голосування в Третьому комітеті проект буде спрямований на розгляд Генеральної асамблеї ООН, де голосування очікується в грудні цього року.

Нагадаємо, 19 грудня 2017 року Генеральна асамблея ООН остаточно схвалила резолюцію "Ситуація з правами людини в Автономній Республіці Крим та місті Севастополь (Україна)". Тоді 70 країн підтримали документ, 26 виступили проти, 76 утрималися. Проти резолюції виступили, зокрема, Вірменія, Білорусь, Росія і Сирія.

У документі міститься вимога до Росії виконати тимчасові заходи рекомендацій Міжнародного суду ООН про скасування заборони Меджлісу кримськотатарського народу в Криму і забезпечити навчання українською і кримськотатарською мовами на півострові.

Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу ввели низку економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це "відновленням історичної справедливості". Верховна Рада України офіційно оголосила датою початку тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією 20 лютого 2014 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram