ГоловнаСуспільствоЖиття

На засіданні Собору УПЦ МП у Києві помітили митрополита з Криму, який вітав Аксьонова з "посадою"

Митрополит Лазар неодноразово був присутній на заходах, організованих окупаційною "владою".

На засіданні Собору Української православної церкви Московського патріархату в Києві 13 листопада приїжджав митрополит Сімферопольський і Кримський Лазар (Ростислав Швець), який раніше вітав псевдопрем'єра анексованого Криму Сергія Аксьонова з посадою і неодноразово співпрацював з окупаційною владою.

Про це повідомляє "Громадське".

Як свідчать фото на сайті УПЦ МП, кримський священик брав участь в Соборі єпископів в Києво-Печерській Лаврі 13 листопада.

Фото: hromadske.ua

Митрополит також неодноразово був присутній на заходах, організованих окупаційною "владою" Криму. Зокрема, 23 лютого 2015 року з нагоди першої річниці створення так званого "ополчення" він провів молебень та освятив пам'ятний камінь "самооборони Криму".

Фото: hromadske.ua

26 жовтня 2016 митрополит Лазар освячував каплицю на честь Миколи II і його сім'ї, зведену за ініціативою колишнього "прокурора" Наталії Поклонської.

"Громадське" звернулося за коментарем до Служби безпеки, чи перевіряли вони дії кримського митрополита УПЦ МП і чекає на відповідь.

Нагадаємо, 13 листопада повинна була відбутися зустріч президента Петра Порошенка з ієрархами УПЦ МП в "Українському домі", проте в запланований час вона не почалася. Ієрархи в цей же час проводили в Києво-Печерській лаврі засідання Собору єпископів.

Собор УПЦ МП вирішив, що не буде об'єднуватися з іншими православними церквами і оголосив про розрив відносин з Вселенським патріархом. Це рішення, втім, було формальним, оскільки раніше його вже прийняла Російська православна церква, частиною якої є УПЦ МП.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram