ГоловнаПолітика

Екс-керівник "Східного корпусу" Ширяєв вийшов під заставу

За підозрюваного внесли заставу в розмірі 1 млн гривень.

Екс-керівник "Східного корпусу" Ширяєв вийшов під заставу
Фото: mediaport.ua

Колишній керівник роти поліції "Східний корпус" Олег Ширяєв, підозрюваний у рейдерстві та масових заворушеннях, вийшов з-під варти, сплативши заставу в розмірі 1 млн гривень.

Про це розповів адвокат Ширяєва Олексій Кучер агентству "Інтерфакс-Україна".

"Було внесено заставу, і вчора ввечері він вийшов", - повідомив адвокат. Гроші були внесені "третьою особою".

Ширяєва у вересні заарештували без права на заставу, але 8 листопада слідчий суддя Київського райсуду Харкова Наталія Єфименко, приймаючи рішення про продовження запобіжного заходу, дозволила йому вийти на волю в разі сплати 1 млн гривень.

При цьому йому заборонено залишати межі Харкова без дозволу слідчих і спілкуватися з фігурантами справи.

"Моєму підзахисному заборонено залишати межі міста Харкова без дозволу слідчих, а також заборонено спілкуватися з потерпілими у справі, усіма, кого разом з ним узяли під варту, щоб уникнути можливості впливати на їхні покази, поведінку", - підтвердив у коментарі "МедіаПорту" інший адвокат Ширяєва Юрій Кубай.

Нагадаємо, Ширяєва підозрюють у причетності до двох епізодів: заворушень з нападами на житло керівництва поліції в селищі Краснокутськ у грудні 2015 року (ч. 1 ст. 294 та ч. 2 ст. 347 Кримінального кодексу) і подій на полях ДП "Благодатне" і на елеваторі Олександра Строгого в селищі Занки Зміївського району 8-11 вересня 2018 року (ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram