ГоловнаСуспільствоЖиття

Супрун розповіла про ліки, які не допоможуть при застуді і грипі

"Для лікування ГРВІ багато українців усе ще вибирають величезний спектр непотрібних препаратів".

Супрун розповіла про ліки, які не допоможуть при застуді і грипі
Фото: Макс Требухов

В.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун розповіла про неефективні препарати від грипу і застуди, які все ще використовують українці.

Про це вона написала в Фейсбуці.

"Колись, дізнавшись про ці методи лікування застуди або грипу, всі будуть здивовано посміхатися. Адже їх ефективність нітрохи не підтверджена наукою", - зазначила Супрун.

"На жаль, сьогодні для лікування ГРВІ багато українців усе ще вибирають величезний спектр непотрібних препаратів. Коли насправді для цього доцільно застосовувати зовсім невелику різноманітність ліків. Наприклад, у разі перших ознак застуди популярним є застосування інтерферонів. Це - препарати, які мають дуже сильний вплив і серйозні побічні ефекти. Їх призначають при важких захворюваннях, як-от онкологія, коли лікар визначає, що користь від призначення цієї групи препаратів несе ризики. Коштують вони зовсім недешево, а застосування їх проти застуди ніяк не виправдане і може бути шкідливим для здоров'я", - наголосила в.о. міністра охорони здоров'я.

У разі ГРВІ Супрун рекомендує постільний режим, чай з малиною, здорову їжу і сон. Приймати жарознижувальні варто лише тоді, якщо температура вища за 38,5.

"Ви набагато успішніше допоможете собі одужати, якщо полегшите симптоми організму саме цими простими методами, ніж почнете бомбити його всілякими лікарськими комбінаціями", - додала в.о. голови МОЗ.

Нагадаємо, за минулий тиждень в Україні на грип і ГРВІ занедужали майже 152 тисячі осіб. У МОЗ зазначили, що захворюваність перебуває на неепідемічному рівні, притаманному для початку епідемічного сезону.

Раніше Супрун також застерегла українців від невиправданого застосування антибіотиків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram