ГоловнаСуспільствоЖиття

У Криму послідовник "Свідків Єгови" помер після суду над ним

Віталія Арсенюка звинувачували в незаконній місіонерській діяльності.

У Криму послідовник "Свідків Єгови" помер після суду над ним
Архив
Фото: www.kavkaz-uzel.ru

У Джанкої після судового слухання за звинуваченням 67-річного місцевого жителя Віталія Арсенюка в незаконній місіонерській діяльності, яке провів світовий суддя Алхаз Тулпар, Арсенюк помер від інфаркту.

Суд відбувся 27 червня, Віталій Арсенюк помер тієї ж ночі, передає Крым.Реалии.

Чоловіка звинуватили в злочині за частиною 4 статті 5.26 КоАП Росії (здійснення місіонерської діяльності з порушенням вимог законодавства).

За даними видання, Арсенюк очолював місцевий комітет "Свідків Єгови" до заборони організації в Росії і в анексованому нею Криму.

Разом з усіма віруючими проводив богослужіння, молився, співав, читав і обговорював Біблію. У травні його кілька разів викликали в російську прокуратуру, 27 червня відбулося перше засідання, яке відклали на наступний місяць.

Раніше в червні повідомлялося, що військова комісія Бахчисарайського району анексованого Криму зажадала від призовника-послідовника "Свідків Єгови" надати "документ про зміну віри".

Нагадаємо, "Свідки Єгови" - міжнародна організація, яку нерідко зараховують до сект. "Британська енциклопедія" визначає "Свідків Єгови" як прихильників мілленаристсьткої секти (вірування, що Ісус Христос і християни будуть правити світом протягом тисячі років).

У березні в Росії призупинили діяльність "Свідків Єгови", а в квітні Верховний суд РФ визнав організацію екстремістською.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram