ГоловнаСуспільствоЖиття

ФСБ Росії подала Україні інформаційний запит про "заблукалих" прикордонників

Прикордонна служба РФ формально підтвердила, що це її військовослужбовці.

ФСБ Росії подала Україні інформаційний запит про "заблукалих" прикордонників
Фото: vesti.ru

Прикордонна служба ФСБ Російської Федерації скерувала звернення українській стороні, в якому просить надати інформацію про двох військовослужбовців, які нібито загубилися в Україні.

Про це повідомив речник Держприкордонслужби України Олег Слободян, передає "Інтерфакс-Україна".

"Російські прикордонники направили нам звернення з проханням надати інформацію про своїх військовослужбовців. Формально так вони підтвердили, що це їхні військовослужбовці", - сказав він.

За його словами, на цей момент українські прикордонники спільно із зацікавленими структурами проводять фільтраційні заходи щодо затриманих, а також встановлюють їхні особи.

Після цього буде ухвалено рішення про їхню передачу компетентним органам.

Нагадаємо, в ніч на 30 червня прикордонники Херсонського загону затримали на березі Перекопської затоки двох військовослужбовців Прикордонної служби ФСБ РФ. Вони причалили на човні до берега.

За їхніми словами, вони нібито виконували роль навчальних порушників кордону під час навчань, але збилися з маршруту, втратили орієнтування і так опинилися на материковій частині України.

24 червня біля Жолобка Луганської області сили АТО ліквідували двох і взяли в полон чотирьох диверсантів. Серед загиблих виявився командир ДРГ - кадровий російський офіцер Олександр Щербак, серед полонених - діючий військовослужбовець ЗС РФ Віктор Агєєв. Росія від нього пізніше відреклася.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram