ГоловнаСуспільствоВійна

Росія відхрестилася від затриманого в Луганській області контрактника

Віктор Агєєв нібито звільнився в запас рік тому.

Росія відхрестилася від затриманого в Луганській області контрактника

Міністерство оборони Росії заперечує, що росіянин Віктор Агєєв, якого напередодні взяли в полон у Луганській області, є чинним військовослужбовцем.

"Віктор Агєєв ніколи не проходив військову службу за контрактом у Збройних силах Російської Федерації. Згідно з обліковими даними Міноборони Росії, Агєєв проходив строкову службу в Збройних силах РФ, після якої ще в травні 2016 року звільнився в установленому порядку в запас. Інформація про нібито надходження в подальшому Віктора Агєєва на військову службу за контрактом в Збройні сили РФ є вигадкою українських пропагандистів", - йдеться в повідомленні відомства.

Про те, що Віктор Агєєв - військовослужбовець-контрактник ЗС РФ, повідомила напередодні Бі-бі-сі. Мама Віктора Агєєва, його друзі і колишні товариші по службі підтвердили, що після строкової служби той залишився служити в армії за контрактом, який підписав у березні 2017 року. Про те, що він заступив на контрактну службу, Віктор Агєєв повідомив сам на своїй сторінці в соціальній мережі "ВКонтакте" 1 квітня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram