ГоловнаСуспільствоВійна

Російський військовий потрапив у полон на Донбасі

Призваний в Алтайському краї Агеєв служив за контрактом у військовій розвідці.

Одним з бойовиків "ЛНР", які були взяті в полон 24 червня біля  Жолобка, виявився російський військовослужбовець Віктор Агеєв, якого призвано в Алтайському краї і який служив за контрактом.

Про це Бі-бі-сі повідомили співрозмовники в Міноборони України і командуванні 93-ї окремої механізованої бригади збройних сил України.

Мама Віктора Агеєва, його друзі та колишні товариші зі служби підтвердили, що після строкової служби той залишився служити в армії за контрактом, який підписав у березні 2017 року.

Розвідник Віктор Агеєв 1995 року народження потрапив у полон 24 червня в результаті зіткнення бійців 93-ї окремої механізованої бригади та розвідгрупи 4-ї механізованої бригади 2-го армійського корпусу "ЛНР".

Командир бригади Владислав Клочков, коментуючи деталі бою з диверсійно-розвідувальною групою "ЛНР", заявив, що під час зіткнення убито командира цієї групи. Убитий - кадровий російський офіцер Олександр Щербак. Штаб АТО тоді повідомив також, що в полон потрапили чотири бійці "ЛНР", зокрема "22-річний громадянин Російської Федерації, житель Алтайського краю".

Фото паспорта і військового квитка затриманого також опублікувала у себе в Facebook журналістка телеканалу ICTV Юлія Кирієнко.

Фото: facebook.com/ulkisun

Як випливає з даних у військовому квитку, в 2015 році Віктор Агеєв отримав середню професійну освіту в Алтайському державному коледжі за спеціальністю електро-газозварник третього розряду. Після закінчення навчання він в 2015-2016 роках проходив строкову службу у військовій частині 65246, розквартированій в Новочеркаську Ростовської області. Потім пішов служити за контрактом у військову розвідку.

Фото: facebook.com/ulkisun

Про те, що він вступив на контрактну службу, Віктор Агеєв повідомив і сам на своїй сторінці в соціальній мережі "ВКонтакте" 1 квітня. У соцмережі він вів аккаунт не під своїм прізвищем (справжність аккаунта підтвердили знайомі Агеєва) і перебував там, зокрема, в групі "4-а Окрема Мотострілкова Бригада НМ ЛНР".

Там само, а також на своїй сторінці в мережі "Однокласники" він опублікував у квітні і травні кілька своїх фотографій з символікою військової розвідки, а також кілька своїх фото на позиціях зі зброєю і без розпізнавальних знаків.

В особистому листуванні з одним з колишніх товаришів зі служби Віктор Агеєв на запитання, чи не в Україні він перебуває, відповів: "Так, в Україні". А на уточнююче запитання друга, чим він там зайнятий, написав: "Контрактник. Платять достатньо".

Журналісти зв'язалися з мамою Віктора Агеєва Світланою, яка впізнала в документах, що опинилися в розпорядженні Збройних сил України, документи свого сина.

"Я хвилююся, тому що він дуже давно не виходив зі мною на зв'язок, - розповіла Світлана Агеєва. - Останній раз він дзвонив мені 30 травня".

За її словами, 18 березня 2017 року її син підписав контракт, новим місцем сина став Батайськ Ростовської області, де розквартирована 22-га окрема гвардійська бригада спеціального призначення ГРУ Генштабу Росії. Світлана Агеєва сказала, що ніхто з командування з сім'єю військовослужбовця, що потрапив у полон, поки що не зв'язувався.

За даними співрозмовників Російської служби Бі-бі-сі в Міністерстві оборони України, в цей час затриманого військовослужбовця передано Службі безпеки України. У міністерстві оборони Росії Бі-бі-сі у вівторок не прокоментували новину про те, що контрактник Віктор Агеєв потрапив у полон на території України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram