ГоловнаСуспільствоЖиття

Біля посольства РФ у Києві відбулася акція на підтримку зниклих кримчан

За три роки окупації в Криму викрали 44 осіб.

Дванадцята акція "Де Ервін?", присвячена проблемі викрадення людей в окупованому Криму, відбулася ввечері 27 червня біля посольства РФ у Києві.

Про це повідомив кореспондент LB.ua.

Активісти організації Крим SOS представили звіт про виконану роботу з пошуку зниклих у Криму за останні 12 місяців з початку акції.

За даними активістів, за три роки окупації півострова 44 людини були насильно викрадені. З них 17 були звільнені, 19 не знайдені і вважаються зниклими, 6 знайдені мертвими, 2 людини були виявлені в місцях несвободи і згодом засуджені за політично вмотивованими кримінальними справами.

На підставі проведеного аналізу в 36 випадках виявлено факти, що вказують на участь державних органів РФ в скоєнні цих злочинів. У більшості випадків ці справи не розслідуються не тільки владою РФ, але і українською стороною.

Нагадаємо, що акція "Де Ервін" проходить раз на місяць в 20-х числах. Її назвали на ім'я Ервіна Ібрагімова, викраденого в Криму представниками окупаційної Державної інспекції безпеки в травні 2014 року.

За фактом викрадення Ібрагімова Прокуратура АРК в Україні порушила кримінальну справу за статтею 115 КК ("Умисне вбивство"). Слідчий комітет РФ також порушив справу за пунктом "а" другої частини статті 126 КК ("Викрадення людини"). Ніякого прогресу в розслідуванні немає.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram