ГоловнаСуспільствоПодії

20-річного українця довели до самогубства в російській в'язниці

"Станіслава використовували 20 годин на добу, не даючи до пуття поспати і поїсти".

20-річного українця довели до самогубства в російській в'язниці

20-річний українець Станіслав Труняков покінчив життя самогубством в російській в'язниці. Його засуджено за статтею про незаконне придбання, зберігання та перевезення наркотиків. Тіло без ознак насильницької смерті виявили 25 червня в тюменській колонії суворого режиму №2.

Трунякова затримали в жовтні 2016 року в поїзді Новосибірськ - Сургут. При ньому знайшли кілограм синтетичного наркотику та посадили за це на 8 років.

Засновник проекту Gulagu.net Володимир Осечкин розповів виданню Ura.ru, що в колонії місцеві авторитети, "в тому числі злодій в законі з клану Діда Хасана", оголосили його баригою і стали вимагати у його сім'ї гроші.

"Під страхом побоїв і згвалтування Станіслава змушували робити масаж наглядачам, носити чай і каву, прибирати і прати чужі речі, його використовували 20 годин на добу, не даючи до пуття поспати і поїсти. Бандитам 50 тисяч видалося замало, і вони зажадали більше", - пише Осечкін. Він перерахував імена в'язнів, що чинили тиск на Трунякова. Серед них кримінальний авторитет Сергій Лаптєв, а також злодій в законі Володимир Зятьков, на прізвисько Зятьок, який входив у клан кримінального авторитета Діда Хасана, а тепер - Шакро Молодого.

Друзі Трунякова розповіли, що мама молодої людини заклала сільський будинок у Луганській області в банк, щоб зібрати необхідну суму. А інший родич взяв кредит. Загалом вони передали в колонію 200 тисяч рублів.

За словами Осечкіна, джерело в колонії розповіло йому, що отримані від вимагання гроші йшли на підкуп посадових осіб, які перевіряють, як відбувається ремонт в ІК, а виділені бюджетні кошти розкрадалися. Всі ці дії, на думку, Осечкіна, покривав сам начальник ІК-2 Гейс Гулієв, який нібито був у частці з кримінальними авторитетами. Начальник колонії, на думку Осечкін, проігнорував скарги Трунякова на вимагання, в зв'язку з чим молода людина покінчила життя самогубством.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram