ГоловнаСуспільствоЖиття

Двох офіцерів СБУ судитимуть за хабар $50 тис.

Прокуратура направила обвинувальний акт до суду.

Двох офіцерів СБУ судитимуть за хабар $50 тис.
Архивное фото
Фото: ssu.gov.ua

Правоохоронці завершили досудове розслідування щодо двох офіцерів Служби безпеки, які вимагали у підприємця 50 тисяч доларів.

Про це повідомляє Спеціалізована антикорупційна прокуратура у Фейсбуці.

"Процесуальними керівниками САП у провадженні затверджено обвинувальний акт, який 30 червня 2017 року направлено до суду для розгляду по суті", - йдеться в повідомленні.

"Встановлено, що двоє офіцерів СБУ, діючи за попередньою змовою з групою осіб, з вересня 2016 року по березень 2017-го вимагали неправомірну вигоду в розмірі 50 тис. доларів США, що є особливо великим розміром, і в березні 2017 року одержали частину цієї неправомірної вигоди від представників підприємств приватного сектору за неперешкоджання господарській діяльності підконтрольних їм суб'єктів, нездійснення тиску на їхню діяльність, а також за вплив на прийняття рішення в кримінальному провадженні слідчим одного з управлінь Національної поліції в Києві", - наголошено в повідомленні.

Досудове розслідування проводили за ч.4 ст.368 (одержання хабара) та ч.3 ст.369-2 (зловживання впливом) КК. Обвинувальний акт направлено до суду.

Нагадаємо, торік у Донецькій області за хабарництво затримали двох співробітників СБУ, які вимагали у чоловіка 20 тис. гривень за перетин лінії розмежування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram