ГоловнаСуспільствоВійна

ОБСЄ спростувала евакуацію спостерігачів з бази в Попасній (оновлено)

Співробітники місії поїхали для інструкцій і сьогодні повернуться.

ОБСЄ спростувала евакуацію спостерігачів з бази в Попасній (оновлено)
Архив

Уночі 29 червня бойовики "ЛНР" обстріляли представництво спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Попасній Луганської області, застосувавши 82 мм міномети, а також зенітні установки та стрілецьку зброю, заявила українська сторона в Спільному центрі координації і контролю.

Стверджується, що офіс СММ евакуйовано. Постраждалих серед співробітників місії ОБСЄ немає.

Оновлення. Місія ОБСЄ назвала некоректною інформацію, опубліковану українськими військовими.

"Передова патрульна база СММ ОБСЄ в Попасній у Луганській області не була обстріляна; збитків їй не завдано, всі співробітники в безпеці. СММ ОБСЄ дійсно зареєструвала потужний обстріл - як вхідний, так і вихідний - у ніч з 29 червня і рано вранці 30 червня. Співробітники СММ ОБСЄ протягом цього часу залишалися в безпеці на передовій патрульній базі. Згодом, 30 червня, співробітників перекинули в Сєвєродонецьк для отримання інструкцій. Очікується, що сьогодні вони повернуться в Попасну", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, передову патрульну базу СММ ОБСЄ в Попасній відкрили 24 червня. Там повинні були базуватися вісім спостерігачів із ротацією раз на п'ять днів.

База в Попасній стала десятою передовою патрульною базою місії в східній Україні, яку відкрили для спостереження за ситуацією.

Раніше СММ відкрила п'ять ППБ у Донецькій області, а саме: в підконтрольних уряду містах Волноваха, Покровськ (колишній Красноармійськ), Світлодарськ, а також у Горлівці та Дебальцевому, де базуються бойовики "ДНР". У Луганській області працюють дві передові патрульні бази: в контрольованому Новоайдарі і в Кадіївці (колишній Стаханов) на території, зайнятій "ЛНР". Дві станції в Станиці Луганській і Щасті були тимчасово евакуйовані через обстріли.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram