ГоловнаСуспільствоВійна

Мати російського полоненого Агеєва намагалася дізнатися долю сина в військкоматі

Оприлюднено імена інших полонених і убитих біля Жолобка.

Мати росіянина Віктора Агеєва, якого 24 червня взяли в полон в Луганській області, звернулася в Алтайське відділення партії "Яблоко" з проханням допомогти з'ясувати долю сина.

Лист-звернення Світлани Агеєвої оприлюднила "Нова газета".

"Прошу посприяти у звільненні мого сина Агеєва Віктора Олександровича, 1995 р.н., який виїхав 18 березня, з його слів, за контрактом служити в м.Батайськ, в одну з частин Ростовської області. Звідти він кілька разів дзвонив, з частотою раз у тиждень. Останній раз дзвонив 30 травня з номера <...>. При цьому він нічого не говорив, що збирається розривати контракт", - сказано в ньому.

За словами Світлани Агеєвої, про те, що сина було взято в полон на території України, вона дізналася від журналістів. Зверталася в районі у військкомат, в крайовий військкомат для роз'яснення, але "ніяких роз'яснень".

"Прошу посприяти у встановленні причин, як він опинився там, в умовах утримання в слідчих установах України, можливості зв'язатися з ним телефоном, в інтернеті і т.ін., в звільненні і поверненні додому", - написала мати полоненого.

Депутат від партії Борис Вишневський звернувся із запитом до міністра оборони РФ Сергія Шойгу.

Фото: novayagazeta.ru

Також видання оприлюднило імена інших полонених і убитих біля Жолобка Луганської області.

Це - уродженці Сєвєродонецька Данило Гладков і Андрій Стоянов, а також уродженець Луганська Богдан Венгер. Імена убитих: Щерба Олександр Олександрович, 1978 року народження, Супонін Олександр Андрійович, 1999 року народження.

Як повідомлялося, Росія відреклася від затриманого в Луганській області контрактника. Віктор Агеєв нібито звільнився в запас рік тому.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram