ГоловнаСуспільствоЖиття

Прокуратура вимагає збільшити заставу для Гужви до 3,2 млн гривень

Скаргу прокуратури спрямовано в Апеляційний суд Києва.

Прокуратура вимагає збільшити заставу для Гужви до 3,2 млн гривень
Фото: Сергей Нужненко

Прокуратура Києва подала апеляцію на розмір застави для головного редактора інтернет-видання "Страна.UA" Ігоря Гужви.

Про це повідомляють на сайті столичної прокуратури.

"Не погоджуючись із рішенням суду щодо розміру застави, що є недостатньою для забезпечення належної процесуальної поведінки підозрюваного, прокуратура столиці подала апеляційну скаргу з вимогою збільшити розмір застави з 544 тис. гривень до 3,2 млн гривень", - йдеться в повідомленні.

Скарга прокуратури спрямована в Апеляційний суд Києва для ухвалення рішення.

Слідство триває.

Нагадаємо, увечері 22 червня в Києві затримали головредактора "Cтрана.ua" Гужву. Як повідомив генеральний прокурор Юрій Луценко, Гужва вимагав і отримав $10 тис. за нерозміщення компромату на нардепа Дмитра Лінька. Разом з Гужвою затримали його помічника, який передав йому гроші. Їх знайшли під час обшуку портфеля Гужви.

Пізніше ГПУ виклала відеодокази правопорушення.

23 червня Гужві повідомили про підозру за ч. 3 ст. 189 КК України (вимагання, поєднане з насильством, небезпечним для життя чи здоров'я особи, або що завдало майнової шкоди у великих розмірах; карається позбавленням волі на строк від п'яти до 10 років з конфіскацією майна).

26 червня за нього було внесено заставу, але службовці Державної судової адміністрації не встигли підписати довідку про перерахування грошей через завершення робочого дня. Таким чином, Гужві довелося провести ще одну ніч у СІЗО. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram