ГоловнаСуспільствоВійна

Військовий загинув, шестеро поранені за добу на Донбасі

Загострилася ситуація на ділянці фронту "Авдіївка - Кам'янка".

Військовий загинув, шестеро поранені за добу на Донбасі
Фото: facebook.com/ato.news

У результаті обстрілів на Донбасі 29 червня один український військовий загинув, четверо отримали поранення. Ще двоє військовослужбовців під час бойових дій отримали бойові травми.

Про це повідомляє штаб АТО.

Упродовж минулої доби російсько-терористичні бандформування 22 рази обстрілювали підрозділи Збройних сил України уздовж всієї лінії зіткнення.

"З огляду на тривалість і щільність окремих обстрілів, можна констатувати загострення ситуації на деяких ділянках лінії фронту. Неодноразово бойовики застосовували вчора і важку артилерію та інші засоби ураження, які заборонені мінськими угодами. Особливо гаряче було на Донецькому напрямку", - сказано в повідомленні.

На Донецькому напрямку протягом дня обстріли майже не припинялися. Зафіксовано 12 таких фактів. Надзвичайно складною ситуація була на ділянці лінії зіткнення "Авдіївка - Кам'янка", де бойовики активно обстрілювали позиції сил АТО не тільки з піхотного озброєння, а й щільно накривали їх з мінометів, 122-мм артилерійських систем і танків. Деякі ворожі обстріли тривали кілька годин і характеризувалися надзвичайно високою інтенсивністю. Крім того, на цьому ж напрямку пізно ввечері під обстріл противника потрапили опорні пункти сил АТО поблизу Луганського. Там окупанти використовували 120-мм міномети, озброєння БМП, гранатомети і стрілецьку зброю.

На Приморському напрямку бойовики порушували перемир'я лише в темний час доби. Під вогнем противника виявилися оборонні укріплення в районі Водяного, Гнутового, Талаківки і Павлополя. Там окупанти озброєння калібром понад 100 мм не застосовували і відкривали вогонь основному з гранатометів різних модифікацій, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

На Луганському напрямку вранці і вдень порушень зафіксовано не було. Однак пізно ввечері противник випустив по кілька мін з мінометів калібру 82 мм по позиціях сил АТО в районі Щастя і Попасної. Крім того, поблизу Попасної ворог бив з зенітної установки і стрілецької зброї.

Українські військовослужбовці вчора декілька разів відкривали вогонь на ураження, використовуючи винятково озброєння, яке не суперечить вимогам мінських угод.

Нагадаємо, 28 червня бойовики 35 разів відкривали вогонь по позиціях українських військових. Загинув один боєць, троє отримали поранення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram