ГоловнаСуспільствоЖиття

Підозрюваний у шпигунстві полковник Без'язиков відмовився від угоди зі слідством і оголосив голодування

В обмін на співпрацю військовому гарантували безпеку і закриття справи.

Підозрюваний у шпигунстві полковник Без'язиков відмовився від угоди зі слідством і оголосив голодування

Підозрюваний у державній зраді полковник Збройних Сил України Іван Без'язиков відмовився від співпраці зі слідством і оголосив безстрокове голодування.

Про це повідомила його адвокат Юлія Попик.

"На стадії досудового розслідування йому пропонували і СБУ, і Генпрокуратура (співробітництво). Було кілька пропозицій. Зокрема, стати фіктивним свідком в одному з кримінальних проваджень, але він відмовився від цього", - сказала вона.

В обмін на співпрацю Без'язикову гарантували безпеку і закриття справи проти нього.

"Його обіцяли заховати в Голландії. Він не погодився", - зазначила Попик. За словами адвоката, полковника попереджали про негативні наслідки в разі відмови, з якими він і зіткнувся.

Адвокат також повідомила, що Без'язиков оголосив безстрокове голодування. За її словами, цим він хоче привернути увагу громадськості і влади до його справи.

Полковник вважає, що жодних доказів проти нього немає.

Зазначимо, що минулого тижня Без'язиков уже оголошував голодування.

Нагадаємо, Без'язикова затримали за підозрою у співпраці з бойовиками. Він потрапив у полон 16 серпня 2014 року в Степанівці Донецької області. За його словами, туди він поїхав за тілами загиблих. Військового звільнили з полону 5 липня 2016 року в результаті спецоперації СБУ.

14 грудня Без'язикова заарештували до 8 лютого 2017 року включно без визначення розміру застави. На суді він заявив, що брав участь в інсценуванні бойовиків, оскільки побоювався за своє життя.

29 грудня Без'язикову оголосили підозру в зраді.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram