ГоловнаСуспільствоВійна

За добу п'ятеро бійців АТО отримали поранення

Бойовики 28 разів обстріляли позиції військових на Донбасі.

За добу п'ятеро бійців АТО отримали поранення
Фото: Макс Левин

За минулу добу обстановка в зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі залишалася напруженою. Бойовики 66 разів відкривали вогонь по силах АТО, застосовуючи, зокрема, важке артилерійське озброєння. В результаті п'ятеро бійців отримали поранення.

Про це повідомляє прес-центр АТО у Фейсбуці.

На Приморському напрямку зафіксовано 28 обстрілів. Під вогонь зі 120-мм мінометів потрапили позиції ЗСУ в районі Гранітного, Чермалика і Широкиного, також по Широкиному окупанти били з танка. Біля Новоселівки Другої, орієнтовно з боку тимчасово окупованої Григорівки, терористи випустити майже півтора десятка артснарядів зі 122-мм гаубиць. З менш потужних вогневих засобів - гранатометів і стрілецької зброї, бойовики неодноразово відкривали вогонь по укріпленнях сил АТО поблизу Павлополя, Славного, Гнутового, Тарамчука, Талаківки, Водяного, Мар'їнки, Красногорівки.

Близько 18:00 суботи терористи з мінометів вкотре обстріляли селище Бердянське, неподалік від Маріуполя. В результаті зруйновано декілька будівель. На щастя, обійшлося без жертв серед місцевого населення.

На Донецькому напрямку із 152-мм артилерійських систем бойовики обстріляли оборонні укріплення сил АТО в районі Авдіївки і ділянку неподалік Калинового. Терористи неодноразово вели вогонь по захисниках Авдіївки з танка, мінометів різних калібрів та піхотного озброєння. Також під досить щільним мінометним вогнем опинилися укріплення ЗСУ біля Новгородського. Також порушення умов припинення вогню були зафіксовані в районі Верхньоторецького, Зайцевого, Кам'янки, Новоселівки, Новолуганського - бойовики застосовували весь спектр наявного у них не артилерійського озброєння - протитанкові ракетні комплекси, озброєння БМП і БТР, гранатомети різних модифікацій, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю. Всього на цьому напрямку зафіксовано 17 збройних провокацій.

На Луганському напрямку бойовики 21 раз обстріляли позиції ЗСУ. Ситуація ускладнилася вже у другій половині дня суботи та ввечері. В районі Кримського і Катеринівки бійці АТО неодноразово потрапляли під обстріл зі 120-мм мінометів, гранатометів і великокаліберних кулеметів. Також під мінометний вогонь потрапили укріплення поблизу Троїцького, Трьохізбенки і Старого Айдару. З менш потужної піхотної зброї, місцями з озброєння БМП, проросійські бандформування кілька разів били по українських захисниках біля Станиці Луганської, Новоолександрівки і Донця.

Нагадаємо, з початку бойових дій на Донбасі 2696 військовослужбовців Збройних сил України загинули, ще 9903 отримали поранення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram