ГоловнаСуспільствоПодії

Центр Києва перекрито Нацгвардією через КиївПрайд, у парку Шевченка з ночі зібралися націоналісти

Біля Оперного театру затримали одну людину.

Центр Києва перекрито Національною гвардією через "КиївПрайд", який повинен початися о 10 годині ранку.

Як повідомляє кореспондент LB.ua, щоб потрапити до місця збору учасників маршу, потрібно пройти через рамки металошукачів. Тих, хто не схожий на прихильника прав ЛГБТ і хоче просто "погуляти" в центрі, не пропускають узагалі.

Фото: Олександр Рудоманов

Учасники "КиївПрайду" планують пройти вулицями Києва від перехрестя Володимирської та вулиці Богдана Хмельницького до площі Льва Толстого (відстань - близько кілометра). Потрапити на територію можна через чотири входи, організовані поліцією: перетин Володимирської та Хмельницького, перетин бульвару Шевченка та Володимирської, перетин бульвару Шевченка і Терещенківської (на фото), перетин площі Льва Толстого і Великої Васильківської.

Фото: Олександр Рудоманов

У центрі Києва збираються також радикально налаштовані націоналісти. У тому числі кілька десятків з ночі зайняли позиції в парку Шевченка, всередині "режимної" території. Там стоїть вантажівка з аудіоапаратурою, на якій написано "Закон для сімей - Україна для сімей".

Їх оточила поліція.

Фото: Олександр Рудоманов

Біля Оперного театру затримали одного націоналіста з петардами.

Нагадаємо, у 2016 році КиївПрайд відбувся 12 червня. У ньому, за даними поліції, взяли участь близько 1,5 тис. осіб. Учасники акції за 20 хвилин пройшли від центрального корпусу Національного університету ім. Т.Шевченка до площі Льва Толстого. Правопорядок охороняли 5,5 тис. поліцейських і 1,2 тис. бійців Національної гвардії. За хуліганство і порушення громадського порядку було затримано 57 противників маршу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram