ГоловнаПолітика

Віце-прем'єр Климпуш-Цинцадзе виступила на підтримку КиївПрайду

"Нагадаю тим, хто цитує Біблію, що головна християнська цінність - любов до ближнього".

Віце-прем'єр Климпуш-Цинцадзе виступила на підтримку КиївПрайду
Фото: Макс Требухов

Віце-прем'єр з питань євроінтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе виступила на підтримку Маршу рівності. На її думку, цей захід - ніяка не пропаганда гомосексуалізму, а перевірка суспільства на зрілість і освіченість.

"КиївПрайд Марш - це не пропаганда гомосексуальності, як дехто хоче нас переконати. Гомосексуальність - це не вибір. І це не хвороба, як стверджують прихильники лікування електричним струмом. Вона не передається повітряно-крапельним шляхом, її неможливо загітувати. Гомосексуальні люди, бісексуали, трансгендери - це такі самі громадяни нашої країни, так само, як і всі інші, платять податки і мають такі самі права. Є сумна статистика злочинів на ґрунті гомофобії, знущання над транссексуалами, надзвичайно високий рівень суїциду серед ЛГБТ-підлітків. Чи не свідчать ці цифри про те, що реальної шкоди духовності та суспільній моралі завдає невиправдана середньовічна агресія і повне небажання визнати проблему?" - написала вона у фейсбуці.

"І нагадаю тим, хто звертається до релігійних мотивів і цитує Біблію, що найголовніша християнська цінність - це любов до свого ближнього", - підкреслила віце-прем'єр. Поки що Климпуш-Цинцадзе - найбільш можновладний чиновник, яка публічно підтримала Марш рівності.

Нагадаємо, що КиївПрайд-2017 відбудеться вранці 18 червня. При цьому крайні праві радикали анонсували на цей ранок власну акцію.

Торік марш відбувся 12 червня. У ньому, за даними поліції, взяли участь близько 1,5 тис. осіб. Учасники акції за 20 хвилин пройшли від центрального корпусу Національного університету ім. Т. Шевченка (за 300 метрів від Будинку вчителя) до площі Льва Толстого. Правопорядок охороняли 5,5 тис. поліцейських і 1,2 тис. бійців Національної гвардії. За хуліганство і порушення громадського порядку затримали 57 противників маршу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram