ГоловнаПолітика

"Батьківщина" зібрала більш ніж 1,5 млн підписів проти продажу сільгоспземлі

Тимошенко оцінила український чорнозем в 3,5 трлн євро.

"Батьківщина" зібрала більш ніж 1,5 млн підписів проти продажу сільгоспземлі
Фото: ba.org.ua

Партія "Батьківщина" зібрала вже більш ніж 1,5 млн підписів проти продажу сільгоспземлі.

Про це повідомила в суботу на прес-конференції в Славуті лідер партії Юлія Тимошенко.

"За кілька тижнів ми зібрали понад півтора мільйона підписів людей, і ми продовжимо цю роботу. Буде зібрано понад десять мільйонів підписів українців, які мають право голосу для того, щоб зупинити продаж нашого стратегічного ресурсу - сільськогосподарської землі", - сказала вона.

Під час прес-конференції Тимошенко назвала заплановану земельну реформу великою аферою. Вона наголосила, що земля - це єдиний товар, який не відновлюється і є безцінним, тому що завжди може приносити прибуток всім поколінням українців. "Ця афера століття може вилитися для української нації в руйнацію країни", - обурилася вона.

Тимошенко побоюється повторення "паперової приватизації" стратегічних підприємств країни, яка відбулася в 90-ті, коли кілька десятків людей за безцінь скупили у людей приватизаційні сертифікати і заволоділи контрольними пакетами акцій. "Так само буде з землею, якщо ми дозволимо її продаж", - вважає вона.

За оцінками лідера "Батьківщини", вартість українських чорноземів - не менш як 3,5 трлн євро, а скупити її спробують в сотні разів дешевше.

Тимошенко також зазначила, що в Ізраїлі, де тривалий час йде війна, у власності держави перебуває 92% сільськогосподарської землі, у Франції - 60%, в США - 50%, в Канаді 91%. В Україні у держави залишився лише 21%.

Вона додала, що в Україні тільки 38 тисяч фермерських господарств, а повинно бути, як в Польщі, - щонайменше 2,6 млн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram