ГоловнаПолітика

Наливайченко: митники повинні створити комфортні умови для українців на кордоні

Повинні бути створені додаткові переходи, вважає політик.

Наливайченко: митники повинні створити комфортні умови для українців на кордоні

Процедура перетину західного кордону України нашими громадянами на автомобільному транспорті є суцільним приниженням і має бути істотно вдосконалена. Про це заявив лідер руху "Справедливість" Валентин Наливайченко, перебуваючи в Ужгороді.

"Це дуже добре, що Європейський Союз відкрив двері для українців, скасувавши візи, але недостатня кількість переходів з країнами ЄС, перш за все Польщею, Угорщиною і Румунією, відсутність якісних і широких доріг і слабкий менеджмент на самих переходах перетворюють процес в'їзду українців до країн ЄС в велике випробування", - зазначив політик.

На його переконання, країна повинна порвати з радянською традицією приниження власних громадян на кордоні. Наші прикордонники і митники повинні працювати для людей, а не навпаки.

"Людей не треба виганяти з автомобілів і автобусів для перевірки: віддав у віконце паспорт - отримав штамп - їдеш далі. Є потреба - авто відводиться убік і проводиться перевірка. Українці не повинні чекати годинами в довгих колонах на десятки або навіть сотні машин", - наголосив Наливайченко.

На думку лідера руху "Справедливість", українська влада в питаннях поліпшення ситуації на західних кордонах нашої держави повинна діяти синхронно з європейськими партнерами. А саме: створити комфортні умови для українців і розвантажити кордон.

"Треба відкрити більш як десять додаткових переходів. Західні європейці до цього готові. Справа - за українською владою", - заявив політик.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram