ГоловнаПолітика

Екс-голова Харківської податкової пішов на угоду зі слідством

Андрія Роздайбіду, судячи з усього, відпустили з-під варти в обмін на свідчення проти Клименка.

Екс-голова Харківської податкової пішов на угоду зі слідством
Андрей Роздайбеда
Фото: http://dozor.kharkov.ua/

Колишній керівник податкової адміністрації Харківської області Андрій Роздайбіда пішов на угоду зі слідством у справі про створення "програмних підприємств", які брали участь у схемі ухилення від сплати податків на 96 млрд гривень.

Учора Генеральна прокуратура на своєму сайті повідомила, що один з колишніх керівників обласної податкової адміністрації дав свідчення проти екс-міністра доходів і зборів Олександра Клименка.

Зазначалося, що він "розкрив механізм забезпечення діяльності зазначених схем з боку податкових органів, починаючи від Міністерства доходів і зборів України та закінчуючи районною податковою інспекцією, де на обліку перебували "програмні підприємства". Також розкрито умови роботи підприємств реального сектору економіки з так званими "податковими майданчиками" і задіяних у цих схемах посадових осіб податкових органів".

Адвокат іншого затриманого у цій справі - колишнього голови Дніпропетровської податкової Сергія Шинкаренка - Андрій Смирнов пише у фейсбуці, що 16 червня Оболонський райсуд Києва затвердив угоду Роздайбіди зі слідством.

Нагадаємо, 24 травня правоохоронці провели в 15 областях України операцію проти колишніх керівників регіональних підрозділів податкової. Затримали 23 колишніх податківця. Їм інкримінують участь у схемі збору грошей з підприємств, оминаючи держбюджет. Збиток державі від цього оцінюють у 96 мільярдів гривень.

Незабаром прокуратура повідомила колишньому міністру доходів і зборів Олександру Клименку про підозру у справі про "податкові майданчики".

Роздайбіді суд обрав запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з можливістю виходу під заставу 11,640 млн гривень. Судячи з усього, угода зі слідством дозволила колишньому голові Харківської податкової отримати умовний термін і вийти з-під варти. Тексту судового рішення в Єдиному реєстрі поки що немає.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram