ГоловнаПолітика

Слідство отримало від затриманих податківців свідчення проти Клименка

Один із колишніх керівників обласної податкової розкрив роботу схеми.

Слідство отримало від затриманих податківців свідчення проти Клименка
Александр Клименко
Фото: www.donbass.ua

Під час допитів колишні та діючі співробітники податкових органів дають покази проти екс-міністра доходів і зборів Олександра Клименка, повідомляють на сайті Генпрокуратури. Йдеться про його роль у створенні так званих "програмних підприємств", які брали участь у схемі ухилення від сплати податків.

Так, один із колишніх керівників обласної податкової адміністрації розкрив механізм забезпечення діяльності цих схем із боку податкових органів, починаючи від Міністерства доходів і зборів України та закінчуючи районною податковою інспекцією, де на обліку перебували "програмні підприємства". Також розкрито умови роботи підприємств реального сектора економіки з так званими "податковими майданчиками" і імена задіяних у цих схемах посадових осіб податкових органів.

У прокуратурі зазначили, що "програмні підприємства" - це створені злочинною організацією на чолі з Клименком фіктивні суб'єкти підприємницької діяльності, які використовували для ухилення від сплати податків. "Програмні підприємства" не підлягали перевірці.

Нагадаємо, 24 травня правоохоронці провели в 15 областях України операцію стосовно колишніх керівників регіональних підрозділів податкової. Було затримано 23 колишніх податківці. Їм інкримінують участь у схемі зі збору грошей з підприємств в обхід держбюджету. Збиток державі від цього оцінюють в 96 мільярдів гривень.

Незабаром прокуратура повідомила колишнього міністра доходів і зборів Олександра Клименка про підозру у справі про "податкові майданчики".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram