ГоловнаПолітика

Гройсман розпорядився допомогти Львову

Мерів міст попросять прийняти сміття з обласного центру.

Гройсман розпорядився допомогти Львову
Архив
Фото: 032.ua

Прем'єр Володимир Гройсман доручив голові Львівської обладміністрації Олегу Синютці провести зустріч з мерами міст області та попросити їх прийняти сміття зі Львова.

"Якщо львівський міський голова не здатен вирішити проблему сміття, то львів'яни не повинні від цього страждати! Треба об'єднувати зусилля і ще раз допомагати жителям Львова. Сьогодні кілька разів говорив про ситуацію з головою ОДА Олегом Синюткою. Домовилися, що завтра він збере міських голів області і попросить їх вкотре прийти на допомогу львів'янам. Віце-прем'єру Геннадію Зубку доручу завтра також попрацювати з головами ОДА та мерами інших областей", - написав Гройсман у фейсбуці в ніч на вівторок.

Він додав, що у Львові зараз перебуває в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун, вона повинна оцінити епідеміологічну ситуацію.

Нагадаємо, у Львові вже рік тривають проблеми з вивезенням сміття. Відколи через пожежу закрили міське звалище, Львів з великими труднощами вивозить сміття на інші полігони.

21 квітня 2017 року влада Львова за участю представників Кабміну та Львівської ОДА підписали меморандум з 20 містами області. Сміття зі Львова впродовж двох найближчих років повинні були приймати полігони цих міст.

9 червня Садовий заявив, що Львів обдурили і меморандум не виконується. Він також прямо звинуватив в організації сміттєвої блокади центральну владу в особі президента Петра Порошенка і прем'єр-міністра Володимира Гройсмана.

19 червня голова фракції "Самопоміч" у парламенті Олег Березюк почав голодувати під стінами Адміністрації президента, вимагаючи допомогти Львову вирішити проблему з вивезенням сміття.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram