ГоловнаПолітика

Заступника директора Одеського НПЗ засуджено до 5 років умовно

Веремєєв дав свідчення у "справі Курченка" з низки документів, а також про підозрюваних.

Заступника директора Одеського НПЗ засуджено до 5 років умовно

Заступника гендиректора Одеського нафтопереробного заводу Дмитра Веремєєва, котрий пішов на угоду зі слідством в так званій "справі Курченка", засуджено до 5 років позбавлення волі з роком випробувального терміну (умовно).

Про це заявив прокурор Одеської області Олег Жученко, повідомляє Радіо Свобода.

За його словами, Веремєєв дав свідчення у "справі Курченка" з низки документів, а також про підозрюваних.

Крім того, як повідомив Жученко, засуджений повинен компенсувати частину з двох мільярдів збитків, завданих державі.

За даними прокуратури, також у рамках розслідування "справи Курченка" суд застосував спеціальну конфіскацію всього майна ВАТ "Одеський нафтопереробний завод" і ТОВ "Енергія і газ Україна" на користь держави. Згідно з рішенням суду, конфісковано нежитлові виробничі приміщення та адміністративні будівлі загальною площею понад 38 тис. квадратних метрів, а також земельні ділянки площею 77 гектарів і установки для забезпечення діяльності заводу.

За попередніми підрахунками, орієнтовна вартість майна, до якого застосована спецконфіскація, становить понад 200 млн доларів США.

Як повідомлялося, Одеський НПЗ деякий час входив до складу групи "ВЕТЕК" Сергія Курченка, котрий купив його в російського "Лукойлу".

У 2012-2014 роках на територію України з видом подальшого транзиту ввозили нафтопродукти, які в дійсності продавалися в країні без сплати податків і зборів. Перевалка здійснювалася через термінал ТОВ "Лагуна-Рені".

Нагадаємо, що Сергій Курченко проходить підозрюваним у декількох кримінальних справах. Зокрема, йому закидають розкрадання 5,6 млрд гривень, які належали Національному банку, Укргазбанку, ПАТ "Аграрний фонд", вкладникам Брокбізнесбанку і Реал Банку, а також понад 2 млрд гривень при операціях зі зрідженим газом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram