ГоловнаПолітика

Законопроект про кримськотатарську автономію зареєстровано в Раді

Депутати вважають, що прийняття цього законопроекту посилить позиції України в питаннях деокупації Криму.

Законопроект про кримськотатарську автономію зареєстровано в Раді
Фото: пресс-служба президента

Група народних депутатів пропонує Верховній Раді закріпити за Кримом статус національно-територіальної автономії кримськотатарського народу в Україні.

Відповідний законопроект №6315 "Про статус кримськотатарського народу в Україні" зареєстровано на сайті парламенту 7 квітня.

"Передбачене законопроектом визначення політичного статусу Автономної Республіки Крим як національно-територіальної автономії кримськотатарського народу, створеної в межах території Кримського півострова в складі суверенної і незалежної Української держави, нарешті виправить правовий нонсенс, який було створено в лютому 1991 року зі створенням автономії Криму за територіальною ознакою і з повним ігноруванням права на самовизначення корінного народу півострова", - йдеться в пояснювальній записці до документа.

Відзначається також, що ухвалення цього законопроекту "кардинально посилить позиції України на міжнародному рівні в питаннях деокупації Криму, корінний народ якого реалізує своє право на самовизначення відповідно до норм міжнародного права і у складі суверенної і незалежної України".

Нагадаємо, раніше Раду закликали висунути Меджліс на Нобелівську премію миру 2018 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram