ГоловнаПолітика

Один з фігурантів "схем Курченка" визнав провину

Суд дозволив затримання шести капітанів, підозрюваних у підробці документів про вивезення палива за межі митної території України.

Один з фігурантів "схем Курченка" визнав провину
Фото: od.gp.gov.ua

Затриманий раніше в Дніпрі підприємець, причетний до організації фіктивного вивезення нафтопродуктів через Одеську область в рамках так званої "схеми Курченка", підписав з прокурором угоду про визнання провини.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Одеської області.

"Під час розслідування злочинної схеми вже винесено обвинувальний вирок фігуранту угод з нафтопродуктами. Так, підприємця, якого в лютому 2017 р. затримали в м.Дніпро співробітники Управління Служби безпеки України в Одеській області, визнано винним в організації схеми фіктивного вивезення палива через Одеську область і підробці документів. З урахуванням визнання підозрюваним своєї вини і сприяння слідству між ним і прокурором укладено угоду про визнання провини", - йдеться в повідомленні.

Крім того, під час розслідування прокуратура повідомила про підозру посадовій особі - капітану, який здійснював заходження суден в Ренійський морський порт з метою маскування фіктивного вивезення нафтопродуктів.

Суд також надав дозвіл на затримання і доставку ще шести капітанів, підозрюваних у підробці документів про вивезення палива за межі митної території України.

Нагадаємо, Курченко фігурує в кримінальному провадженні як керівник злочинної організації, яка впродовж 2010 - початку 2014 року зробила тяжкі та особливо тяжкі злочини у сфері господарських операцій зі зрідженим газом. Курченко купував скраплений газ, що належить державі, на загальну суму 2,2 млрд грн на спеціалізованих аукціонах за цінами значно нижчими за ринкові, нібито для потреб населення. Фактично скраплений газ в подальшому реалізовувався за ринковими цінами.

З березня 2014 року Курченко перебуває в міжнародному розшуку. У січні Печерський райсуд Києва заочно заарештував Курченка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram