ГоловнаПолітика

Конфлікт між мером Білгорода-Дністровського та її заступником переріс у кримінальну справу

Віце-меру закидають загрозу вбивства.

Конфлікт між мером Білгорода-Дністровського та її заступником переріс у кримінальну справу
Горсовет Белгорода-Днестровского
Фото: 04849.com.ua

Національна поліція розпочала кримінальне провадження за фактом конфлікту між мером Білгорода-Дністровського Аллою Гінак і її першим заступником Вадимом Кесарчуком.

Про це пише місцеве видання "Аккерман".

Інцидент стався ввечері 31 березня. Гінак вийшла з будівлі мерії і попрямувала до автомобіля. Біля машини вона побачила свого заступника Кесарчука, який підійшов до неї і нібито почав погрожувати. Гінак сіла в свій автомобіль, після чого Кесарчук взяв рушницю зі своєї машини, що стояла поруч. До нього підійшов її водій і почав заспокоювати, і через деякий час Кесарчук сів у свою машину і поїхав.

Гінак звернулася в поліцію, яка побачила в дії заступника мера ознаки кримінального правопорушення за статтею 129 Кримінального кодексу - загроза вбивства. У нападника вдома проведено обшук і вилучено всю зброю, якою він володів (кожна з яких зареєстрована) на період досудового слідства. Санкція статті передбачає покарання у вигляді арешту на строк від шести місяців до обмеження волі на строк до двох років.

Видання "Думская", втім, пише, що існує й інша версія того, що сталося. Нібито конфлікт виник на порожньому місці. Охоронець Гінак побачив у машині Кесарчука травматичний пістолет і рушницю і невдало пожартував. "Що, мовляв, вбивати приїхав? І взявся за ствол. Кесарчук брикнув. Бійка. А Гінак прийняла це за спробу нападу", - розповів виданню очевидець з оточення віце-мера.

Конфлікт між чиновниками викликано політичними розбіжностями.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram