ГоловнаПолітика

Суд Криму залишив під вартою активіста, який вивісив український прапор

В обстеженні за допомогою поліграфа Балуху відмовили.

Суд Криму залишив під вартою активіста, який вивісив український прапор
Фото: facebook.com/crimeahrg

Роздольненський районний суд окупованого Криму 7 квітня на засіданні у справі українського активіста Володимира Балуха відмовився задовольнити вимогу захисту і відправити кримінальну справу на дорозслідування, а його самого звільнити з-під варти.

Про це повідомляє Кримська правозахисна група.

"Після цього захист клопотав про проведення дактилоскопічної, біологічної, генетичної та психологічної експертизи, а також обстеження з допомогою поліграфа. Сторона звинувачення виступила проти. Майже через три години суддя задовольнила клопотання частково, дозволивши провести дактилоскопічну, генетичну і біологічну експертизу вилучених патронів", - йдеться в повідомленні.

У судовому засіданні оголошено перерву до завершення експертиз.

На сьогоднішньому засіданні "суду" захисник Балуха заявив клопотання, в якому на 15 сторінках перерахував всі порушення, допущені слідством, зажадав відправити справу на дослідування, а Балуха звільнити з-під варти.

Володимир Балух - житель села Серебрянка Роздольненського району Криму, який вивісив над своїм будинком прапор України, відомий український активіст. Після окупації Росією Криму він публічно висловлювався про те, що включення Криму до складу Російської Федерації є незаконним. На знак протесту українець у березні 2014 року вивісив державний прапор України на даху свого будинку. Після цього де-факто влада почала переслідувати його. ФСБ затримала Балуха вранці 8 грудня минулого року. Співробітники ФСБ заявили, що на горищі будинку, де мешкає Володимир Балух, виявлені 90 патронів і кілька тротилових шашок.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram