ГоловнаПолітика

Особисту армію Аксьонова в Криму очолив колишній український миротворець

Сергій Дімов у минулому командував однією з частин у Сімферополі.

В окупованому Сімферополі цього тижня представили нового начальника кримської установи "Кримський республіканський штаб Народного ополчення - народної дружини Криму". Ним став Сергій Дімов, який торік командував однією з військових частин Сімферополя.

Фото: narodnoe-opolchenie.ru

Згідно з повідомленням російської прес-служби "ополченців", 60-річний Дімов з 1992 по 2003 р. був командиром однієї з військових частин Сімферополя. У довідці не уточнюють, у якій саме військовій частині був Дімов.

У профілі Дімова в соціальній мережі "Одноклассники" розміщено його фотографії у військовій формі. Він позує біля бронетранспортерів, що мають символіку SFOR (Stabilization Force - сили НАТО з підтримання миру в Боснії та Герцеговині).

За офіційними даними, український миротворчий контингент перебував у Боснії і Герцеговині з грудня 1995 до грудня 1999 р. У грудні 1996 року український контингент з підтримання миру і безпеки перевели до складу сил SFOR.

За інформацією прес-служби "ополченців", після звільнення з армії Дімов займався підприємницькою діяльністю, викладав у Сімферопольському будівельному технікумі. За даними з відкритих джерел, 10 березня 2015 року Дімов припинив діяльність як індивідуальний підприємець на підставі власного рішення.

У березні 2014 року Дімов брав участь у подіях так званої "кримської весни" у складі 3-ї роти зведеного полку "народного ополчення Криму". Має військове звання - підполковник, нагороджений російськими медалями "За захист Криму", "За повернення Криму" та інші.

Кримські "ополченці" у 2014 році робили всю брудну роботу, яку не могли виконувати російські військові без розпізнавальних знаків. Наприклад, захоплювали редакції українських медіа, офіси громадських організацій, штурмували українські військові частини, розганяли проукраїнські мітинги, викрадали кримських українських активістів і т.д. Зараз вони на утриманні республіканського бюджету, тобто, по суті, це особиста армія Сергія Аксьонова. В "ополчення" статус "казенного підприємства", також існує однойменна громадська організація.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram