ГоловнаПолітика

Фігурантам ялтинської "справи Хізб ут-Тахрір" продовжили арешт на два місяці

Ісламська політична організація визнана в РФ терористичною.

Фігурантам ялтинської "справи Хізб ут-Тахрір" продовжили арешт на два місяці
Фото: yugopolis.ru

Фігурантами ялтинської "справи Хізб ут-Тахрір" Мусліму Алієву, Рефату Алімову, Енверу Бекірову, Арсену Джеппарову, Еміру-Усеїну Куку і Вадиму Сіруку продовжили арешт на два місяці до 8 червня.

Про це повідомляє Крим.Реалії з посиланням на активістів з об'єднання "Кримська солідарність".

"Засідання відбувалося в закритому режимі, нікого крім учасників процесу (суддя, слідчий, прокурор і адвокат) в зал не пустили. Родичі та небайдужі люди кілька годин простояли перед будівлею суду, чекаючи результатів", - йдеться в повідомленні.

Фігуранти ялтинської справи "Хізб ут-Тахрір" перебувають у в'язниці вже більше року. Перших чотирьох обвинувачених заарештували 11 лютого 2016 року. Найбільш відомий з них - член Контактної групи з прав людини Емір-Усеїн Куку. Крім нього були затримані алуштинець Муслім Алієв і житель села Краснокам'янка Енвер Бекіров, які працювали будівельниками, а також торговець квітами з Ялти Вадим Сірук.

Представники міжнародної ісламської політичної організації "Хізб ут-Тахрір" називають своєю місією об'єднання всіх мусульманських країн в ісламському халіфаті, але вони відкидають терористичні методи досягнення цього і кажуть, що піддаються несправедливому переслідуванню в Росії.

Верховний суд Росії заборонив "Хізб ут-Тахрір" в 2003 році, включивши в список 15 об'єднань, названих терористичними.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram