ГоловнаПолітика

СБУ викрила несанкціоноване втручання в роботу мереж Міграційної служби

Кримінальне провадження відкрито за трьома статтями.

СБУ викрила несанкціоноване втручання в роботу мереж Міграційної служби

Співробітники Служби безпеки України виявили несанкціоноване втручання комерційного підприємства в роботу телекомунікаційних мереж Державної міграційної служби.

Про це інформує прес-центр СБУ.

Згідно з повідомленням, СБУ проводить досудове слідство у кримінальному провадженні, відкритому за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 1 ст. 328 (розголошення державної таємниці) і ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу.

У його рамках встановлено, що в 2014-2015 роках спеціалізоване державне підприємство виконувало роботи зі створення, побудови та налаштування захищеної телекомунікаційної мережі для Міграційної служби.

Під час виконання контракту, за попередньою змовою з окремими посадовими особами Міграційної служби та Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації, частина грошей була привласнена.

"Завдяки угоді і неналежному виконанні технічного завдання, несанкціонований доступ в інформаційну мережу Міграційної служби залишився у деяких субпідрядників. Співробітники СБУ виявили серверне обладнання в одному з приватних підприємств у Києві, яке мало доступ до мережі Міграційної служби з одночасним виходом в Інтернет", - йдеться в повідомленні.

За попередніми висновками експертів, це має ознаки несанкціонованого втручання в роботу автоматизованої системи Міграційної служби і створює умови для витоку інформації з обмеженим доступом.

Відзначається, що СБУ під час досудового слідства не здійснювала слідчих дій у приміщенні Центру обробки інформації Державної міграційної служби і не вилучала серверне обладнання.

Раніше повідомлялося, що центри з видачі закордонних паспортів призупинили роботу по всій Україні. Державна міграційна служба пояснила призупинення видання біометричних закордонних паспортів та ID-карток слідчими діями СБУ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram