ГоловнаСуспільствоПодії

СБУ запобігла теракту в Хмельницькому

Затримано кур'єра з вибуховим пристроєм.

СБУ запобігла теракту в Хмельницькому
Фото: ssu.gov.ua

Співробітники Служби  безпеки України запобігли терористичному акту в Хмельницькому, спланованого і підготовленого представниками російських спецслужб.

Правоохоронці встановили, що для виконання диверсійного завдання завербована особа повинна була отримати в Одесі вибухівку, відправлену представниками спецслужб РФ, які перебувають в невизнаній Придністровській Молдовській Республіці, повідомляється на сайті СБУ.

Оперативники СБУ затримали кур'єра на одеському автовокзалі після отримання пакету і вилучили з нього вибуховий пристрій в еквіваленті 600 грамів тротилу.

У рамках відкритого раніше кримінального провадження співробітники спецслужби задокументували, що представник ФСБ в січні поточного року завербував жительку Хмельницького через сторінку в одній з російських соцмереж. З ідейних міркувань вона погодилася співпрацювати з російською спецслужбою.

За інформацією контррозвідки СБУ, цей куратор зараз перебуває в «відрядженні» в тимчасово окупованому Луганську, де займає «високу посаду» в так званому «МДБ ЛНР».

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram