ГоловнаСуспільствоЖиття

З Білорусі депортують трьох українських проповідників

Трьох громадян України звільнено з ізолятора тимчасового утримання і відправлено в аеропорт.

З Білорусі депортують трьох українських проповідників
Фото: telegraf.by

З Білорусі сьогодні депортують трьох українських проповідників, затриманих 22 березня в Мінську.

Про це повідомив консул України в Білорусі Олександр Новосьолов, повідомляє "Радіо Свобода".

"Трьох українських проповідників звільнено з ізолятора тимчасового утримання і відправлено в аеропорт, звідки їх депортують літаком у Київ за рахунок білоруської сторони", - сказав Новосьолов.

За його словами, йому не вдалося зустрітися з українськими проповідниками, він так і не мав з ними контакту. Але 5 квітня він був в ізоляторі і зустрівся там з трьома іншими українськими громадянами, які перебувають під арештом.

"Там усе гаразд з умовами перебування, скарг на утримання в них немає. Та й сам я бачу, що там нормальні умови", - сказав консул.

22 березня в Мінську були затримані християнські проповідники з України Ашот Саркісян, Леонід Номерчук і Владислав Єрмолов з місії "Добра новина". Вони збиралися провести в Мінську біблійні семінари за участю південнокорейського проповідника, проте були затримані і засуджені на 15 діб за звинуваченням у нецензурній лайці.

Нагадаємо, за участь у масових протестах на День Волі в Білорусі затримали трьох громадян України. 28 березня білоруський суд прийняв рішення депортувати двох затриманих на мітингу, а третього суд засудив до 15 діб арешту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram