ГоловнаСвіт

У Мінську знову затримали опозиціонера Некляєва

Політика затримували в березні і в лютому.

У Мінську знову затримали опозиціонера Некляєва
Фото: Макс Левин

У Мінську співробітники ОМОНу затримали опозиційного політика, колишнього кандидата в президенти Володимира Некляєва.

Про це повідомляє "БелаПАН".

За попередньою інформацією, його доставили в Центр ізоляції правопорушників на Окрестіна.

Дружина політика Ольга Некляєва передбачає, що затримання пов'язане з адміністративною справою, яку було порушено за фактом його участі в несанкціонованому "Марші недармоїдів" 17 лютого в Мінську.

Справа мала розглядатися в суді Ленінського району 24 березня, проте політик тоді перебував у Польщі, оскільки офіційної повістки в суд не отримував. В результаті суд вирішив відкласти процес "до відповідного повідомлення".

У ніч з 24 на 25 березня, напередодні Дня Волі, Некляєва затримали в Бресті, коли він повертався з Польщі. Його доставили в ізолятор тимчасового утримання Ленінського РВВС Бреста, звідки незабаром госпіталізували в міську лікарню швидкої допомоги з діагнозом "гіпертонічний криз". Після виписки 29 березня Некляєв повернувся до Мінська.

За час перебування в лікарні співробітники міліції з політиком не зв'язувалися, ніяких слідчих дій щодо нього не проводилося.

Нагадаємо, 25 березня затримано білоруського опозиціонера Миколу Статкевича, що повинен був очолити протестну акцію, однак він зник напередодні. Через кілька днів його звільнили із СІЗО білоруського Комітету держбезпеки. У самому КДБ затримання Статкевича заперечують.

Під час протестних акцій у День Волі в Мінську міліція затримала також трьох громадян України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram