ГоловнаСвіт

Агента російської розвідки депортували зі США

Євген Буряков понад два роки провів у в'язниці за економічне шпигунство.

Агента російської розвідки депортували зі США
Фото: bajansunonline.com

Сполучені Штати депортували засудженого за шпигунство росіянина Євгена Бурякова, який понад два роки провів в американській в'язниці.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

42-річний Буряков кілька років пропрацював у США за завданням Служби зовнішньої розвідки Росії як співробітник нью-йоркського представництва Внешэкономбанку, займаючись економічним шпигунством.

Разом з ним у справі проходили співробітники СЗР Ігор Споришев і Віктор Піддубний, які працювали в російському торговому представництві і російській місії при ООН. Однак вони змогли покинути США до оголошення їм звинувачень. У травні 2016 року в суді Буряков визнав, що діяв як незареєстрований у США агент Росії, якого цікавила інформація про американські санкції проти російських фірм і громадян, а також відомості про енергетичну індустрію.

Днями в американській пресі з'явилася інформація про те, що спільник Бурякова Піддубний у 2015 році контактував з Картером Пейджем, який через рік став радником кандидата в президенти США Дональда Трампа. Пейдж, за своїм власним зізнанням, передав Бурякову аналіз американської енергетичної галузі на підставі загальнодоступної інформації.

Бурякова, звільненого достроково з урахуванням часу, проведеного в попередньому ув'язненні, доправили на борт літака "Аерофлоту" і передали представникам Росії.

Нагадаємо, в Польщі юриста засуджено на чотири роки за шпигунство на користь Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram