ГоловнаСвіт

Встановлено особи всіх загиблих під час теракту в Санкт-Петербурзі

Слідчий комітет РФ опублікував список 13-ти загиблих і підтвердив особу смертника, який вчинив теракт.

Встановлено особи всіх загиблих під час теракту в Санкт-Петербурзі
Фото: EPA/UPG

Встановлено особи всіх загиблих в результаті вибуху у метро в Петербурзі.

Слідчий комітет Росії опублікував список, в якому вказані дані 13-ти загиблих. Слідчі продовжують проводити процедуру видачі тіл загиблих їхнім родичам.

"Що стосується Акбаржона Джалілова, який за даними слідства задіяв вибуховий пристрій у вагоні поїзда, його особу підтверджено результатами експертизи ДНК. З його батьками провели процедуру впізнання. Вони підтвердили особу свого сина. Слідство ретельно вивчає зв'язки і коло спілкування Джалілова з метою встановлення інформації, що має значення для розслідування", - йдеться в повідомленні на сайті слідчого комітету.

Саморобний вибуховий пристрій, виявлений на станції метро "Площа Повстання", направили на вибухотехнічну експертизу. За її результатами буде визначено тип, потужність, вид вражальних елементів та інші дані. Також направлені на експертизу предмети (скотч, фольга та інші), вилучені під час обшуку за місцем проживання Джалілова.Нагадаємо, 3 квітня вдень у Санкт-Петербурзі на перегоні між двома станціями стався теракт: у вагоні вибухнув саморобний вибуховий пристрій. Вважають, що теракт здійснив смертник. Повідомлялося, що його жертвами стали 14 людей, понад 50 пасажирів були поранені. В стаціонарах міста перебувають 49 постраждалих, 13 людей вже відпустили додому після лікування.

Виконавцем теракту назвали уродженця Киргизстану на ім'я Акабаржон Джалілов.

Громадян України серед загиблих і постраждалих немає.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram