ГоловнаСвіт

Влада ФРН планує штрафувати соцмережі на €50 млн за фейкові новини і агресію

На видалення інформації, що порушує закон, компаніям даватимуть усього 24 години.

Влада ФРН планує штрафувати соцмережі на €50 млн за фейкові новини і агресію

Уряд Німеччини сьогодні підтримав законопроект про введення штрафів на суму до €50 млн для соцмереж, якщо ті не дадуть користувачам можливості скаржитися на повідомлення і фейкові новини, розпалюють ненависть, або відмовляться видаляти такий контент.

Як повідомляє агентство dpa, законопроект також буде поширюватися на повідомлення, які вважатимуть дитячою порнографією або закликами до тероризму - ці дві категорії були відсутні в первинній версії.

Крім самих компаній, штрафи можуть поширюватися і на топ-менеджерів соцмереж, проте для них верхня планка нижча - €5 млн.

Якщо законопроект буде прийнято у поточному вигляді, то умови роботи в Німеччині для Facebook і інших соцмереж будуть найжорсткішими в світі. Наприклад, на видалення інформації, що порушує закон, компаніям даватимуть лише 24 години.

Уряд кілька разів попереджав інтернет-компанії, що вони недостатньо ефективно борються з такими повідомленнями, що розпалюють ненависть, у тому числі спрямованими проти мігрантів.

Крім того, у вересні цього року в Німеччині пройдуть вибори. Багато німецьких політиків побоюються, що перед виборами в соцмережах з'явиться велика кількість неправдивої інформації, зазначає BBC

У Німеччині вже діє один із найжорсткіших у світі законів про агресивну риторику, який стосується поширення наклепів, підбурювання і погроз.

Нагадаємо, в жовтні 2016 року спецслужбам Німеччини дозволили стежити за громадянами. Бундестаг ухвалив закон, що розширює повноваження спецслужб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram