ГоловнаСвіт

Мей хоче залишити вільний в'їзд до Британії для громадян ЄС після Brexit

Британський уряд зазначає, що "Брекзит" дозволить Британії контролювати свої кордони.

Мей хоче залишити вільний в'їзд до Британії для громадян ЄС після Brexit
Тереза Мэй
Фото: d.christiantoday.com

Право громадян Євросоюзу на вільний в'їзд до Великобританії може діяти і після початку процесу "Брекзит".

Про це заявила прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей, повідомляє "ВВС-Україна".

За її словами, перша фаза "впровадження" почнеться, щойно буде досягнуто домовленості про вихід, але бізнесу і урядам знадобиться деякий час, щоб пристосуватися до нових правил.

"Тільки-но ми укладемо угоду, домовимося про те, якими будуть нові відносини, необхідно буде виділити час, щоб бізнес і уряд пристосувалися до системи, залежно від характеру угоди", - пояснила вона.

Як зазначає політичний редактор ВВС Джон Пінаар, заява Терези Мей очевидно залишає відкритою можливість вільного пересування, щонайменше тимчасово.

При цьому британський уряд зазначає, що "Брекзит" дозволить Британії контролювати свої кордони.

У виступі перед журналістами під час візиту до Йорданії і Саудівської Аравії, прем'єр заявила: "Особливо важливо для британського суспільства, яке голосувало минулого року, - вони хотіли бути впевненими, що ми можемо контролювати наші кордони і контролювати імміграцію. Саме це ми будемо робити, коли вийдемо з Євросоюзу".

Свобода пересування робочої сили - один із головних принципів ЄС, який передбачає не тільки вільне переміщення працівників, а й скасування будь-якої трудової дискримінації для тих, хто приїхав з інших країн-членів союзу.

Нагадаємо, 29 березня Великобританія почала процедуру виходу з Євросоюзу. А 31 березня голова Європейської ради Дональд Туск надіслав членам Євросоюзу рекомендації щодо переговорів про Brexit.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram