ГоловнаСвіт

Північна Корея знову запустила ракету в бік Японії (оновлено)

Ракета пролетіла 60 кілометрів і впала в нейтральних водах.

Північна Корея знову запустила ракету в бік Японії (оновлено)
Фото: EPA/UPG

Північна Корея сьогодні вночі знову запустила ракету в бік Японії в рамках своїх випробувань.

Бі-бі-сі повідомляє, що ракета злетіла з полігону на східному узбережжі Корейського півострова і взяла курс у напрямку Японії. До японської акваторії вона не долетіла, впавши в нейтральних водах. За інформацією міністерства оборони Південної Кореї, політ тривав 9 хвилин, за цей час ракета подолала відстань приблизно в 60 кілометрів.

Чергове випробування північнокорейської стратегічної зброї відбулося за день до візиту в США голови КНР Сі Цзіньпіна. Однією з головних тем переговорів китайського лідера з президентом США Дональдом Трампом стане проблема приборкання ракетно-ядерних амбіцій Пхеньяна.

Оновлення. Як повідомляє Тихоокеанське командування США, згідно з первинними оцінками, сьогодні вранці КНДР запустила балістичну ракету KN-15 середньої дальності.

За даними командування повітряно-космічної оборони Північної Америки, ракета не становила загрози для континенту.

Держсекретар США Рекс Тіллерсон, коментуючи запуск, заявив: "США достатньо говорили про Північну Корею. У нас немає інших коментарів".

Прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе назвав подію серйозною провокацією і порушенням резолюцій Ради Безпеки ООН.

Влада Південної Кореї у зв'язку із запуском скликала раду національної безпеки. "Запуск, можливо, відбувся у зв'язку з проведенням саміту за участю США і Китаю і водночас задля перевірки ракетних можливостей КНДР", - заявив агентству Рейтер чиновник в південнокорейському уряді.

Чергове випробування північнокорейського стратегічної зброї відбулося за день до візиту в США голови КНР Сі Цзіньпіна. Однією з головних тем переговорів китайського лідера з президентом США Дональдом Трампом стане проблема приборкання ракетно-ядерних амбіцій Пхеньяна.

Запуск відбувся лише через кілька днів після того, як Сполучені Штати оголосили про введення санкцій проти КНДР за систематичні порушення режимом Пхеньяна резолюцій Радбезу ООН, розробку ядерної зброї і балістичних ракет. Північна Корея погрожувала, що санкції лише підштовхнуть її прискорити свою ядерну програму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram