ГоловнаСвіт

Радбез ООН проведе засідання через хіматаки в сирійському Ідлібі

Reuters повідомило про причетність Росії до трагедії.

Радбез ООН проведе засідання через хіматаки в сирійському Ідлібі

Спеціальний посланник ООН в Сирії Стефан де Містура заявив, що ООН обговорить хімічну атаку в сирійському Ідлібі на засіданні Ради безпеки в середу, повідомляє Reuters.

"Я впевнений, що буде проведено засідання Ради безпеки ООН, під час якого організація вимагатиме, щоб винні були встановлені і зазнали відповідальності", - сказав де Містура під час спільної прес-конференції з верховним представником ЄС із закордонних справ Федерікою Могеріні. Він також вказав, що атака була проведена з повітря.

Раніше до проведення екстреної наради Ради Безпеки ООН закликав міністр закордонних справ Франції Жан-Марк Ейро, повідомив Reuters.

4 квітня моніторинговий центр з прав людини в Сирії повідомив, що в місті Хан-Шейхун в провінції Ідліб жертвами хімічної атаки з повітря стали щонайменше 58 осіб, в тому числі 11 дітей. За даними правозахисників, на місто скидали бомби, імовірно начинені зарином або хлором. В результаті атаки багато задихалися і непритомніли, у деяких постраждалих з рота йшла піна, повідомили співробітники центру.

Про атаку з посиланням на дані правозахисників також повідомив Reuters. Агентство вказало, пославшись на інформацію власних джерел серед медиків і працівників рятувальних служб, що відповідальність за удари імовірно лежить на уряді Сирії і російських ВКС, які підтримують сили, вірні президенту Башару Асаду.

Офіційний Дамаск заявив про свою непричетність до авіаударів із застосуванням хімічної зброї. Міністерство оборони Росії також спростувало завдання ударів російськими ВКС в населеному пункту Хан-Шейхун.

Офіційні особи в Європі і в США засудили хімічну атаку і закликали провести розслідування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram