ГоловнаСвіт

Якщо ЄС не надасть безвізовий режим Україні, то це буде величезний скандал, - посол Польщі

І покаже, що ЄС "не працює так, як треба".

Якщо ЄС не надасть безвізовий режим Україні, то це буде величезний скандал, - посол Польщі
Фото: Сергей Нужненко

Якщо ЄС не надасть безвізовий режим Україні - це буде величезний скандал.

Про це в інтерв'ю LB.ua сказав Надзвичайний і Повноважний Посол Польщі в Україні Ян Пєкло.

"Я думаю, якщо Україна не отримає безвізовий режим, наприклад, через позицію Франції - це буде просто скандал", - сказав він.

За його словами, те, що Україна досі не отримала безвізовий режим - це "дуже соромно". "Всі критерії для цього виконано. Я думаю, що це просто політичний скандал. Це показує, що ЄС не працює так, як треба, у них якісь внутрішні справи", - сказав посол.

Він нагадав, що проблему з приводу безвізового режиму для України спровокували Нідерланди. "Вони спланували референдум і спробували перешкодити цьому процесу", - сказав дипломат.

При цьому Ян Пєкло запевнив, що позиція Польщі і інших країн ЄС полягає в тому, що Україні безвізовий режим треба дати. "Грузія вже отримала безвізовий режим! А ви, українці, найбільшу ціну платили за так звані європейські цінності... Ні, це просто неможливо, щоб ви не отримали безвіз! Я думаю, що процес пішов і буде рішення. І вже в червні ви будете їздити в Європу без шенгенських віз", - зазначив дипломат.

Крім того, він припустив, що після введення безвізового режиму напрямки основних поїздок українців можуть змінитися: "Ми не знаємо точно, чи залишиться Польща основною країною в'їзду та транзиту для українців. Можливо, ваші громадяни будуть їхати далі - в Німеччину або Францію, в Італію, Іспанію чи Португалію".

"Хоча шенгенські туристичні візи не дають можливості легально працювати. А Польща видає українцям візи, які дають дозвіл на роботу в Польщі", - додав він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram