ГоловнаСвіт

Медведєв через місяць прокоментував розслідування Навального

Російський прем'єр заявив про "шкурну мету цього раніше засудженого персонажа".

Медведєв через місяць прокоментував розслідування Навального
Фото: EPA/UPG

Прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв уперше прокоментував фільм Олексія Навального "Він вам не Дімон", в якому його звинувачують у корупції.

"Чого люди домагаються цими матеріалами? Вони природно намагаються показати, що влада поводиться погано, а вони - кращі за всіх інших", - цитує Медведєва державне агентство ТАСС.

"Іншими словами, ці всі сюжети, які знімають, - і, до речі, знімають за великі гроші, і причому гроші ці збирають, звичайно, не в народу, а там є приватні спонсори, які за всім за цим стоять, - вони спрямовані на досягнення цілком конкретного політичного результату", - сказав Медведєв, коментуючи розміщений в інтернеті фільм про приписувані йому об'єкти нерухомості.

Усе це робиться за принципом "компоту", вважає російський прем'єр. "Беруть там усяку різну муть, нісенітниці всілякі збирають про мене, якщо це стосується мене, про моїх знайомих, і про людей, про яких я взагалі ніколи не чув. Про якісь місця, де я бував. Про якісь місця, про які я теж ніколи не чув. Збирають там якісь папірці, фотографії, одяг. Потім створюють такий продукт і пред'являють його", - сказав Медведєв.

На його думку, фільми було знято, щоб "спробувати витягти людей на вулиці і домогтися своїх політичних цілей".

"Це ганебна позиція, це просто спосіб досягти власних шкурних цілей. Я по-іншому це охарактеризувати не можу", - заявив Медведєв.

"Той персонаж, про який ви говорите, відкрито говорить: "Усі погані, виберіть мене президентом!" Так, без будь-якого сорому. І при цьому тягне на вулиці людей. Причому дуже часто - неповнолітніх, що, на мій погляд, узагалі практично злочин. До того ж, персонаж цей, як відомо, був раніше засуджений, і в цьому плані ніяких ілюзій бути не повинно", - додав він.

Нагадаємо, фільм Навального розповідає про "таємну імперію" Медведєва. Прихильники Навального знайшли кілька благодійних фондів, якими управляють близькі прем'єр-міністра. Ці фонди, своєю чергою, володіють нерухомістю і яхтами, якими регулярно користується Медведєв. За оцінкою Навального, через близькі до Медведєва фонди пройшли 70 мільярдів рублів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram