ГоловнаСвіт

Виконавцем теракту в Петербурзі названо уродженця Киргизстану (оновлено)

Вибух у метрополітені, який убив понад десять осіб, здійснив смертник.

Виконавцем теракту в Петербурзі названо уродженця Киргизстану (оновлено)
Акбаржон Джалилов
Фото: ВК\ Ликвидация Безграмотности | РУССКИЙ СПЕЦНАЗ 18+

Можливим виконавцем теракту в Петербурзі міг бути уродженець Киргизстану, а нині громадянин Росії на ім'я Акабаржон Джалілов.

"Можливим виконавцем теракту, за попередніми даними, є уродженець Оші, нині громадянин Росії Акбаржон Джалілов, 1995 року народження", - цитує заяву Державного комітету національної безпеки Киргизстану BBC.

Прес-секретар відомства Рахат Сулайманов заявив агентству РИА Новости, що спецслужби Киргизстану перебувають у постійній взаємодії з російськими колегами.

Фото: ВК/Ликвидация Безграмотности/medialeaks.ru

Оновлення. Слідчий комітет Росії підтвердив цю інформацію.

"Слідством встановлено особу чоловіка, який скоїв вибух у вагоні поїзда метро в Санкт-Петербурзі. Ним виявився Акбаржон Джалілов (д.н. 01.04.1995 р.). Крім того, експертами-криміналістами виявлені генетичні сліди Джалілова на сумці, залишеній на станції метро «Площа Повстання», в якій був вибуховий пристрій. Висновки генетичної експертизи і записи камер відеоспостереження дають слідству підстави вважати, що саме людина, яка скоїла теракт у вагоні, залишила сумку з вибуховим пристроєм на станції метро «Площа Повстання»", - повідомляють на сайті СК. Напередодні ЗМІ публікували кілька фотографій імовірного терориста. Спочатку телеканал РЕН ТВ показав знімок чоловіки з бородою в чорному одязі, схожому на мусульманський. Але він сам прийшов у поліцію і заявив, що ніякого стосунку до вибуху не має.

Згодом підозрюваним назвали молодого чоловіка у синій шапці і червоній куртці з хутряним коміром. Його ім'я, як повідомляли російські ЗМІ, - Максим Аришев. Але виявилося, що людина з таким іменем - звичайний студент із Казахстану, який міг виявитися просто жертвою.

Нагадаємо, що 3 квітня вдень у Санкт-Петербурзі на перегоні між двома станціями стався теракт: у вагоні вибухнув саморобний пристрій. Припускають, що теракт скоїв смертник. За останніми даними, його жертвами стали 14 людей, понад 50 пасажирів отримали поранення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram